Logboek

& Fotos

 

Del océano al bosque a las nubes

Del océano al bosque a las nubes

Deze keer een verhaal van mij alleen. Met mezelf, op de boot. Een fijne ervaring. Ik deel met jullie een verhaal over vertrek, afscheid, ontmoetingen, bedrijvigheid, vrijheid en Ayahuasca!Lees meer

Jamaica en de oversteek!

Jamaica en de oversteek!

Het vorige verhaal ging voornamelijk over de Dominicaanse Republiek en het bezoek van vrienden. Samen hebben we nog veel mooie avonturen beleefd in Santo Domingo. Deze stad en vooral het hostel waar we verbleven was leende zich goed om te ontspannen en mooie dingen te zien. De hoogtepunten zijn voor mij vooral het samen uit eten gaan en het donderdagavond jazz concert aan de rivier. Dit is een wekelijks evenement waar fantastische jazz gespeeld wordt op een oude trap tussen oude muren. Een prachtig decor en te gekke muziek!

Lees meer

Bestemming: Dominicaanse Republiek

Bestemming: Dominicaanse Republiek

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, heeft ook Jeroen gekozen om niet de oceaan over te gaan steken. Voor beiden een keuze die terugkijkend toch al een tijd een aanloop heeft gehad. Voor ons heeft deze keuze ook als gevolg dat we er voor kiezen om voor het orkaanseizoen begint weer terug te varen naar Guatemala om daar de boot weer te gaan verkopen.

Lees meer

De Bahamas en de kunst van het delen

De Bahamas en de kunst van het delen

Er zit alweer een dikke maand tussen dit verhaal en het vorige. Soms kan ik dingen aardig laten verslonzen. Echter voor mij is schrijven iets wat van binnenuit komt en het komt als het komt.
In dit verhaal nemen we je mee op onze avonturen in de Bahamas. En dit keer wil ik het niet alleen laten bij alle wilde avonturen van buiten die we meemaken, maar ook een stukje van onze innerlijke reis. In dit verhaal lees je onder meer de tocht die we samen met Harro maken, waarom we wel twee weken op Nassau vertoefd hebben, de kunst van het delen en waarom ik besloten heb niet over de oceaan te gaan zeilen.

Lees meer

Van Cuba naar de USA over immigraties en klussen en zeilen!

Van Cuba naar de USA over immigraties en klussen en zeilen!

De vorige keer vertelden we over woeste baren, Oscars Vakantie en hoe plannen veranderen. We eindigden met een reis over land, door het land van sigaren, rum en vrijheidstrijderChe Guevara. We kwamen aan bij onze boot die we zo’n dag of vijf voor anker achter hadden gelaten. Best spannend! Dit verhaal gaat over de Amerikaanse immigratie, die wij niet zo goed begrijpen, de idioterie van het klussen op een boot en lekker zeilen naar de Bahamas.

Lees meer

Cuba Libre Oscar op bezoek en hoe plannen veranderen

Cuba Libre Oscar op bezoek en hoe plannen veranderen

Het nieuwe jaar beginnen we goed met een frisse nieuwjaarsduik. Langs de riffen van het eiland wel te verstaan. Met de dinghy varen we naar de randen van het eiland en binden ons vast aan een lijn en gedrieën duiken we met onze snorkels het water in. 27 graden, heerlijk. We zwemmen heerlijk langs de riffen en zien allerlei koraal en mooie visjes. Eerlijk gezegd is het rif niet zo heel kleurrijk en is de biodiversiteit minimaal. Het zal vast iets met de groepen snorkelaars die voorbij komen te maken hebben. De rest van de dag doen we het rustig aan en besteden we onze tijd in een café om een nieuw verhaal te tikken en familie en vrienden te bellen. Het is fijn dat we een aantal mensen te pakken kunnen krijgen. Ik merk dat ik in ieder geval wel veel mensen van thuis mis en het fijn vindt zo nu en dan even contact te hebben. 2 januari gebruiken we ook nog om de boot wat te fatsoeneren en Oscar gaat helemaal los op onze to-do kluslijst van de boot. Ik verschans me weer achter de laptop om het verhaal af te maken en de foto’s te uploaden.

Lees meer

Van woeste baren, drugsbaronnen, charters en zeilen

Van woeste baren, drugsbaronnen, charters en zeilen

Onze eerste maand reizen over het water is een werkelijk onwerkelijke beleving en in dit verhaal proberen we jou weer een beetje mee te nemen. De eerste mooie tochten op de SpekkoperII, zwaarweer zeilen, mooie mensen, rare mensen, drugsbaronnen en meer gespuis. We zeilen eindelijk uit Guatemala, varen naar Utila, nemen een stelletje mee terug naar Guatemala en zetten zeil naar Cuba. Maar eerst beginnen waar we de vorige keer eindigden. 

Lees meer

Dit begint op werken te lijken

Dit begint op werken te lijken

Whow, wat kun je in een week veel leren zeg! Ik had bedacht dat ik eerst maar eens een week zou gaan chillen, dat is niet gelukt. We zijn de hele week heerlijk bezig geweest om ons huis klaar te maken om de zeeën te bevaren. Op zo’n boot kom je van allerlei klussen tegen waar geen school of studie tegen op kan. We zijn bezig geweest met elektra, met het tuigage, de motor, de watervoorziening, het toilet en we leerden inkopen om aan boord langere tijd te kunnen eten. 

Lees meer

Vertrekken en aankomen

Vertrekken en aankomen

In de aanloop naar ons vertrek besloot ik om de laatste week toch maar geen vakantie te nemen en de weeknachten te vullen met nachtdiensten. Minder spenderen, meer sparen.

Lees meer

Op vakantie naar de boot

Op vakantie naar de boot

Vandaag stappen we het vliegtuig in naar Guatemala! Spannend! 

We vliegen via Houston vanaf Schiphol. We worden weggebracht door de Michiel, Doortje en Joep. Ook zij vinden het best spannend wat er allemaal gaat gebeuren. Ik beloof ze nog een kop koffie bij Starbucks, maar we gaan meteen maar inchecken en door de douane. Geen gezamenlijk bakkie meer. 

Lees meer

Sponsors

Volg ons op..

http://www.zeilen.nl/c/zeilen-tv/

Video-editing:

Laatste 5 Reacties

jamesolive
17 januari 2018 om 13:45
Hi guys blogs on blog.advids.co are too good and easy to undersatnd. They have all subject related blogs. Just have a look.
amit
12 december 2017 om 8:55
http://centurypackersmoversbangalore.in/ http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-pune.html http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-hyderabad.html http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-chennai.html http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-cochin.html http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-mumbai.html http://centurypackersmoversbangalore.in/packers-and-movers-ahmedabad.html http://centurypackersmoversb
Local Shifting
18 augustus 2017 om 12:48
http://localpackersandmoversbangalore.in/ Packers Movers Bangalore @ http://localpackersandmoversbangalore.in/ http://localpackersandmoversbangalore.in/local-shifting-packers-and-movers-whitefield-bangalore.html http://localpackersandmoversbangalore.in/local-shifting-packers-and-movers-btm-layout-bangalore http://localpackersandmoversbangalore.in/local-shifting-packers-and-movers-hebbal-bangalore http://localpackersandmoversbangalore.in/local-shifting-packers-and-movers-jp-nagar-bangalore http:/
Packers and Movers Indore
26 februari 2017 om 7:02
Packers and Movers Indore - Best Movers and Packers in Indore offers household, office and local business shifting service easy and safe affordable price. Visit @ http://www.packers-and-movers-indore.in/
Packers and Movers Bangalore
6 februari 2017 om 15:41
Packers and Movers Bangalore - Best Movers and Packers in Bangalore offers household goods, office and local business shifting services at affordable price. http://www.manishpackers.in/packers-and-movers-bangalore.html http://www.manishpackers.in/packers-and-movers-banashankari-bangalore.html http://www.manishpackers.in/packers-and-movers-bannerghatta-road-bangalore.html http://www.manishpackers.in/packers-and-movers-electronic-city-bangalore.html http://www.manishpackers.in/packers-and-mover